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VILLACHS 1. COFFEE ROASTING Free shipping on orders over €50

LA MATTINA COFFEE ROASTING

Discover the wonderful world of high-quality coffee, delicious pastries and unique indulgence.

THE BEST COFFEE SOUTH OF THE ALPS

"We rely on the best quality of the basic ingredients, careful processing and
Preparation in our company."

HAND-ROASTED COFFEE

We refine the best beans from all over the world in our roastery.

DELICIOUS PASTRY

Our exclusive pastries are prepared for our guests in Friuli and Veneto, Italy, according to an old family recipe.

UNSERE PHILOSOPHIE

Bei allem, was wir in unserer Rösterei anbieten, setzen wir auf höchste Qualität. Gleichzeitig sind wir ständig auf der Suche nach neuen köstlichen Produkten für unsere Gäste. Unser Kaffee wird frisch geröstet, nur in kleinen Mengen und immer nach Nachfrage und Bedarf – so garantieren wir Frische, Aroma und vollen Genuss in jeder Tasse.

Dass unser Anspruch an Qualität und Sorgfalt nicht unbemerkt bleibt, zeigen die wiederholten Auszeichnungen im renommierten Falstaff Café Guide. Bereits seit mehreren Jahren zählen wir zu den empfohlenen Adressen und wurden für unsere Arbeit und unser Kaffeehandwerk mehrfach prämiert. Die Auszeichnungen, die Sie hier sehen, sind für uns eine große Ehre – und zugleich Ansporn, unser Bestes zu geben.

Ein Zertifikat, mit dem das Lamattina Kärnten 2025 vom Falstaff Café Guide als eines der besten Cafés Österreichs ausgezeichnet wurde.
Ein Zertifikat, mit dem das Lamattina Kärnten 2024 vom Falstaff Café Guide als eines der besten Cafés Österreichs ausgezeichnet wurde.
Ein Zertifikat, mit dem das Lamattina Kärnten 2023 vom Falstaff Café Guide als eines der besten Cafés Österreichs ausgezeichnet wurde.
Ein Zertifikat, mit dem das Lamattina Kärnten 2017 vom Falstaff Café Guide als eines der besten Cafés Österreichs ausgezeichnet wurde.
Ein Zertifikat, mit dem das Lamattina Kärnten 2016 vom Falstaff Café Guide als eines der besten Cafés Österreichs ausgezeichnet wurde.
Tripadvisor 2018 Zertifikat für Exzellenz verliehen an La Mattina Kaffeerösterei für konstant hohe Bewertungen von Reisenden.

La Mattina Kaffee-Mobil

Frisch gerösteter Kaffeegenuss – überall, wo Sie feiern

Unser Kaffee-Mobil bringt die Leidenschaft für echten Kaffeegenuss direkt zu Ihrer Veranstaltung. Ob Firmenfeier, Hochzeit, Festival oder Privatevent – wir sorgen für unvergessliche Genussmomente mit hochwertigem Kaffee aus unserer hauseigenen Rösterei. Vor Ort bereiten unsere erfahrenen Baristas frisch gebrühte Espressospezialitäten und feinste Kaffeekreationen zu – stilvoll serviert aus einem professionell ausgestatteten Kaffeewagen, der nicht nur geschmacklich, sondern auch optisch überzeugt.

Machen Sie Ihr Event zu etwas Besonderem – mit dem La Mattina Kaffee-Mobil.

WE ENSURE THE BEST QUALITY

RAZVAN

Roasting Master & Founder

FABIO

Barista & Substitute

OUR ADDITIONAL OFFER

WE CAN DO MORE THAN ROASTING

A cozy atmosphere and a varied offer in our café in the coffee roastery. You will be amazed at how special coffee prepared by a barista can taste. If you are looking for a new coffee machine and additional accessories, we will of course be happy to advise you.

Perfect advice and training for our gastronomy customers and interested parties. Coffee tastings, whether as a gift or purely out of interest. We are also happy to come to your events with our coffee mobile.

HAND-ROASTED COFFEE

We refine the best beans from all over the world in our roastery.

DELICIOUS PASTRY

Our exclusive pastries are prepared for our guests in Friuli and Veneto, Italy, according to an old family recipe.

 

ABOUT ME

RAZVAN "ILIE" BAN

Hello!

My name is Razvan Ban and I am the founder and CEO of La Mattina Coffee Roastery. I originally come from Timisoara in Romania and have been living in Villach since 2005.

After graduating from KTS Villach in 2008, I prepared my way into self-employment in a number of Carinthian businesses as head barman, sommelier, restaurant manager and managing director. In life, in addition to knowledge and skills, you also need a touch of luck, as I certainly had: In 2013 I met my master roaster and shortly afterwards also my mentor from Trieste, whom I met for the first time at a coffee fair there.

It was there that my love for top-class cafes awoke. I knew at that moment that I only wanted to drink this kind of coffee from now on. And I knew that even if I don't have the chance to visit a roastery every day, I have to set one up myself.

This is how my cafe journey began. I traveled to Germany, Italy and even small towns in Holland in search of the best preparation, perfect roast levels and different roast profiles. Of course, the technical part is very important, but above all is the personality that you put in every cup you make.

The world of coffee is very big, but unique quality is hard to find. Thanks to my mentor, SCAE* Lifetime Achievement winner, I learned a lot about Robusta and Arabica beans. Through numerous tests and trials, I was soon able to decide for myself which cafe really “does me good”.

My work requires a lot of effort and dedication. But at the end of each day, I enjoy the gratitude of people of all ages who now don't want to drink coffee anywhere else.

You have to open the way to roasting and selling yourself. As a freelancer, a lot depends on how much time you invest and what customer base you build up. A year after starting business, some of my customers have already become good friends.

The implementation of events also plays a decisive role for me as an entrepreneur. Networking evenings and charity events are enriching for everyone involved. And if you earn something, you can also give something back.

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